Gemdales

Innehavare av kennel Gemdales är jag, Yvonne Andersson.
Jag har ett brinnande intresse för allt som har med hund att göra – och då speciellt Collie! I familjen har det alltid funnits hund och 1979 köpte vi vår första collie ”Gissy” – Gemdale Giselle. Hon fick äran att namnge min uppfödning. 1987 flyttade jag hemifrån och så klart ville jag ha en egen collie. ”Zita” (Brighthills Blond Beach Blossom) flyttade in och hon blev min första riktiga tävlingshund. Tyvärr bröt hon benet endast 2 år gammal så tävlandet fick läggas på hyllan men ett lydnadschampionat hann vi få i alla fall.
1991 åkte jag till Norge och hämtade hem min ”Wilma” (Smooth In My Mind Of Torrosly). En fantastisk hund som blev kennelns stamtik. Alla Gemdaleshundar har Wilma i sin stamtavla. Något jag är otroligt glad för. Wilma är min målbild för den perfekta korthårscollien. Snäll, vänlig, mentalt stabil med en otrolig arbetsvilja. Jag är så tacksam att ha fått äga en sådan hund!
wilmaWilma var lättränad och redan vid 16 månader var hon Svensk Lydnadschampion. Hon fick under sin livstid närmare 30 st 1:a pris i Lydnadsklass Elit – flera med poäng över 300. Hon blev också Svensk Utställningschampion och 1999 blev hon Svensk Brukschampion i Spår.
Wilma parades 1993 med Almond’s Hardworking Hero. En duktig pojk som förutom Lydnads- och Utställningschampionat var Brukschampion i Spår och Rapport samt godkänd i Elitklass Sök. Från denna kombination kom A-kullen och kennel Gemdales var i gång.
Under samtliga år har mitt hjärta klappat för collien som brukshund. Jag har tränat och tävlat med många collies och jag har en klar bild av vilken typ av hund jag vill föda upp. Arbetsvilja står högt upp på önskelistan, men även egenskaper som livlighet och mental stabilitet är viktiga för att få fram den ”perfekta” Gemdalescollien. Under alla år har mitt största intresse varit den korthåriga varianten av Collie. Personligen passar den mer mina önskemål än den långhåriga.
Vid sidan av uppfödningen och egna hundar, arbetar jag både som förskollärare och som försäkringsombud för Agria Djurförsäkring. Jag har haft flera styrelseuppdrag både inom den lokala Brukshundklubben (SBK Halmstad avd) och inom Svenska Collieklubben – både i lokalområdet och i huvudstyrelsen. Jag är också SBK instruktör sedan över 30 år, tävlingsledare samt bruks- och lydnadsdomare.
Med hjälp av duktiga, aktiva valpköpare har framgångarna för kenneln blivit stora. Som enda korthårskennel innehar vi ett par bruksuppfödarpris och bruksavelspris och 2009 tilldelades kenneln Hamiltonplaketten. Något jag är väldigt stolt och glad över.
Med vänlig hälsning  Yvonne Andersson

jag2

Senaste inläggen

Arkiv

Innehavare av
SKK:s Hamiltonplakett

Kontakt

Yvonne Andersson
0708-254190
info@gemdales.se